Lecția numărul 1: Pune “leii” să muncească pentru tine

  Pentru a atinge independența financiară trebuie să pui banii să muncească pentru tine, nu să muncești tu pentru ei. Aceasta este una din lecțiile Tatălui Bogat.   Să investești banii pe care i-ai economisit este cel puțin la fel de important ca procesul de economisire în sine. Dacă economisești, dar nu investești banii economisiți, valoarea acestora scade, banii devalorizându-se sub influența inflației. Orice metodă prin care crești valoarea banilor tăi este la fel de bună, atâta timp cât nu te mulțumești doar să economisești fără să protejezi valoarea economiilor tale.   Începând de la cele mai simple investiții precum deschiderea unui cont de economii, care are dobândă mai mare decât un cont curent, dar mai mică decât un depozit, cu avantajul de a avea oricând acces la banii tăi și până la investițiile pe piețele financiare internaționale, trebuie luate în considerare toate variantele în funcție de experiența și disponibilitatea ta de a învăța și de a te implica în activitatea investițională.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Înainte totuși de a începe să investești trebuie să te asiguri că ți-ai pus finanțele în ordine și ai rezolvat câteva probleme financiare de bază cum ar fi:  
  • Îți urmărești cheltuielile utilizând un buget. Nu este nimic mai important decât planificarea cheltuielilor și respectarea planului întocmit. Este primul exercițiu pe care trebuie să-l faci pentru a te disciplina financiar.
  • Ai economisit pentru un fond de urgență. Înainte de a începe să investești asigură-te că orice s-ar întâmpla poți să îți acoperi cheltuielile zilnice pentru minim 6 luni fără probleme.
  • Ți-ai achitat datoriile. O datorie înseamnă să te împrumuți din viitor pentru a cheltui în prezent. Achită-ți cât mai curând toate datoriile pentru a fi liber să faci ce vrei cu banii tăi.
  • Economisești pentru pensionare. Înainte de a cheltui în prezent trebuie să te gândești la viitorul tău financiar și perioada pensionării.
  Abia după ce te-ai asigurat că situația ta financiară este stabilă poți să te gândești să investești. Pe scurt cheia succesului financiar este formată din trei reguli simple:  
  • Să începi să investești cât mai devreme. Responsabilitățile financiare când ești tânăr sunt mult mai puține decât când înaintezi în vârstă. Crează-ți un obicei din a investi de tânăr și vei culege rodele în viitor.
  • Să investești constant este cel puțin la fel de important ca a începe devreme. Nu este important doar să începi să investești devreme ci și să investești constant și pe măsură ce situația financiară îți permite să suplimentezi sumele investite.
  • Felul în care cei bogați își construiesc averea nu este un secret. Ei cheltuie mai puțin decât câștigă, economisesc diferența și lasă câștigurile investițiilor să se acumuleze pentru a câștiga dobândă la dobândă.
În final, știi care este diferența între oamenii bogați și cei săraci? Cei bogați primesc dobândă pentru ca alții să poată să folosească banii lor, în timp ce cei săraci plătesc dobândă pentru a putea folosi banii altora.   Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate