Metode de diversificare/suplimentare a venitului personal

Importanța unei surse de venit secundare este crucială în ziua de azi. Datorită nesiguranței economice oricând poți ajunge în situația de a nu te mai putea baza pe sursa principală de venit. De aceea este bine să ai cel puțin opțiunea unei a doua surse de venit, dacă nu chiar să câștigi deja un venit suplimentar din ea.

Este bine să ai o a doua specializare, ceva care să îți placă sau de care să fii chiar pasionat. Să câștigi un venit suplimentar dintr-un hobby este o plăcere și în timp poate deveni principala ta sursă de venit obținând un venit mai mare decât din job. Poți alege oricând să faci un curs de formare sau specializare profesională chiar și gratuit prin programe finanțate cu fonduri europene sau poți alege un curs online. Fie că sunt plătite sau nu, aceste cursuri își vor amortiza investiția în timp și bani imediat ce vei începe să câștigi de pe urma lor.

Dacă vrei să faci bani din pasiunea ta și ai talent, poți să realizezi obiecte handmade și să le vinzi la târguri de profil. Poți de asemenea să obții venituri scriind articole plătite despre subiecte care îți plac. Dacă îți place și ai talent să machiezi sau să coafezi, poți face un curs de specialitate și ocazional, în weekend, să îți oferi serviciile pentru rotunjirea veniturilor. Dacă ești priceput și îți place să meșterești poți oricând să îți oferi serviciile să îi ajuți pe cei mai puțin pricepuți sau care nu au timp să repare lucrurile când apare câte o urgență.

Un hobby foarte frumos care îți poate aduce venituri suplimentare este fotografia. Dacă ești pasionat de fotografie și ai investit într-un curs și un aparat de fotografiat performant, poți să îți oferi serviciile pentru evenimente mici sau sedințe foto de familie. Odată cu realizarea unui portofoliu îți poți face și o pagină de prezentare și încet lumea va auzi de tine și dacă ești bun în ceea ce faci vei deveni repede cunoscut.

Dacă știi o limbă străină foarte bine și vrei să te folosești de acest avantaj ca să câștigi un venit în plus, poți să faci traduceri sau meditații.

Pentru multe persoane o sursă de venit suplimentară o reprezintă vânzările prin sistemul MLM (Multi Level Marketing). Sunt multe firme care lucrează în acest sistem, trebuie doar să te informezi și să algei firma și produsele în care crezi pentru a le promova. Mulți preferă să își suplimenteze veniturile în acest fel pentru că toată lumea cunoaște aceste produse și le este ușor să le vândă rudelor, prietenilor sau colegilor de la muncă. Încet lumea te va recunoaște ca fiind reprezentant al produselor respective și vei începe să îți faci o clientelă fidelă și vânzările vor începe să crească.

Pentru suplimentarea veniturilor poți alege să desfășori și activități de freelancing. Dacă ești specialist într-un domeniu poți să oferi consultanță pe teme precum dietă și nutriție, un subiect de actualitate, în domeniul financiar sau în marketing sau poți crea aplicații informatice sau realiza site-uri web. Oricare dintre aceste domenii este foarte căutat și îți poți completa ușor veniturile oferind astfel de servicii.

Nu în ultimul rând dacă te atrag piețele financiare poți oricând urma un curs despre bursă și tranzacționare care te poate învăța să îți administrezi singur economiile și să obții venituri din această activitate.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate