7 Obiceiuri financiare pe care trebuie să le ai înainte de 25 de ani!

  Chiar dacă la vârsta de 25 de ani te gândești că ești tânăr și că ai toată viața înainte, cu cât poți pune mai devreme bazele unei educații financiare sănătoase și a unor obiceiuri cât mai bune, cu atât ai mai multe șanse să devii independent financiar mai devreme.
  1.       Respectă bugetul pe care ți l-ai stabilit. Știu că sună banal, dar majoritatea nu fac acest lucru. Mulți tineri la vârsta de 25 de ani nu știu ce este acela un buget, iar cei care știu se țin cu greu de el. Un obicei valoros bine întipărit de la o vârstă fragedă poate face diferența pe termen lung pentru finanțele tale. Stabilirea unui buget și respectarea lui este unul dintre ele.
  2.       Fii realist privind situația datoriilor tale. Poate nu ai avut timp încă să acumulezi datorii și este bine nici să nu o faci prea curând, dar dacă ai datorii încă de la vârsta asta principala ta prioritate ar trebui să fie să îți achiți datoriile cât mai curând. Datoriile te împiedică să îți planifici viața financiară așa cum ți-ai dori și te întârzie în realizarea obiectivelor financiare.
  3.       Stabilește-ți obiective financiare realizabile. Când ești tânăr cu siguranță ai multe vise. Încearcă să fii cât mai realist în ceea ce privște obiectivele tale pe termen lung și astfel nu vei fi dezamăgit de rezultatele tale. Păstrează-ți obiectivele aproape astfel încât să le ai tot timpul în vedere și să îți crești șansele de a le îndeplini. 
  4.       Pune-ți bazele unui fond de urgență. Ce poate fi mai liniștitor decât să știi că orice s-ar întâmpla tu te vei descurca? În primul rând nivelul de stres îți va scădea simțitor și vei putea lua decizii mult mai relaxat dacă vei ști că îți poți acoperi cheltuielile de existență pentru următoarele luni.
  5.       Nu cheltui tot ceea ce câștigi. Te-ai gândit vreodată  că ai putea trăi cu mai puțin decât câștigi? Dacă ți cont de acest principiu de la primul salariu nu vei concepe să îți planifici viața financiară altfel decât economisind înainte de a cheltui. Economisește 10% din ceea ce câștigi și pune-i direct la treabă într-un cont de economii, în investiții sau chiar direct în contul de pensionare. Vei vedea că mai târziu vei fi foarte mulțumit de această decizie.
  6.       Investește cât mai devreme. Cu cât începi să investești mai devreme cu atât vei obține rezultate mai bune. Nu subestima puterea compunerii care poate să facă banii investiți să crească fără ca tu să ai grija lor. 
    Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
  7.       Nu uita de perioada pensionării. Ultimul lucru la care te gândești la 25 de ani este perioada pensionării. Nici nu ai terminat bine facultatea, nu te-ai hotărât încă ce vrei să faci cu viața ta și trebuie deja să te gândești la pensionare înainte să îți începi viața profesională. Poate asta ți se pare ciudat, dar dacă îți stabilești de tânăr vârsta la care vrei să te pensionezi și suma pe care vrei să o câștigi la pensie îți va fi mult mai ușor să îți faci un plan și să îl urmărești pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Cu cât vei începe călătoria financiară mai devreme, cu atât vei ajunge mai departe!

 
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate