7 cursuri online gratuite care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii

Crezi că nu-ți trăiești viața la potențialul maxim? Te simți copleșit de situația financiară, privești cu neîncredere spre viitor și simți că ai nevoie de o schimbare? Iată 7 cursuri online, 100% gratuite, care îți vor schimba viața în bine.

Învață să reduci datoriile, să economisești și să devii independent financiar!

Fă primul pas spre succesul financiar cu acest curs de finanțe personale. Indiferent de experiența financiară sau de câți bani ai în contul bancar, acest curs este conceput să-ți ofere tot ceea ce ai nevoie pentru a trece la nivelul următor în relația cu banii tăi.

Esențialul despre bani

Cum poți să înțelegi valoarea banilor și să ai o relație mai bună cu aceștia? Făcându-ți planuri financiare! Dacă ți-ai identificat obiectivele corecte, urmează aceste cursuri online de la CNN în limba engleză, cu foarte multe exemple și planuri de joc care te vor ajuta să-ți realizezi obiectivele.

Soluții eficiente pentru obținerea bunăstării financiare

Stabilește-ți obiective personale, înregistrează-te la curs, iar noi te vom ajuta să le realizezi. Realizează-ți obiectivele, renunța la obiceiurile negative și adoptă psihologia de învingător.

Cursuri de finanțe, leadeship și carieră

Celebra universitate Stanford oferă o gamă variată de cursuri video și podcast-uri gratuite despre leadership, creativitate și inovație, product development, antreprenoriat, carieră, finanțe. Cursurile sunt prezentate de lideri în diverse domenii, care îți vor împărtăși povești personale despre secretele și eșecurile din spatele succesului.

Planifică-ți bugetul pentru vârsta de pensionare!

De la o anumită vârstă trebuie să începem a ne gândi la momentul în care va veni vremea să renunțăm la serviciu. Iar în situația în care veniturile pentru o pensie decentă nu vin peste noapte și pensia de la stat s-ar putea să nu fie suficienta pentru a-ți acoperi nevoile, economisirea banilor de la vârste fragede devine esențială. Prin acest curs te vei asigura cu un volum suficient de educație financiară și vei afla cum să economisești constant ca să obţii un randament pentru suma pusă deoparte an de an.

Cum să scapi de datorii, să faci prognoze financiare și să-ți ferești banii de inflație

Coursera îți oferă o prezentare generală a ideilor, metodelor și instituțiilor care permit societății umane să gestioneze riscurile și să încurajeze afacerile. Formatorii pun accent pe abilitățile fiecăruia în gestionarea corectă a banilor și prezintă diferite practici și analize ale perspectivelor financiare de viitor.

Primii pași în investiții

Află care sunt principalele instrumente financiare și cum le poți folosi cu succes! Programul educaţional este format din 2 părţi: prima parte este o parte care durează 4 zile, în medie 2h/zi, perioadă în care înţelegi unde eşti din punct de vedere financiar, care sunt problemele tale, ce te-a adus în acest punct pentru că mai departe, în dependenţă de situaţia ta, să primeşti soluţii concrete pentru rezolvarea problemei: dependența de o singură sursă de venit.

“În ultimii 15 ani, ne-au trecut pragurile peste 100000 de cursanţi, iar rezultatele avute de ei ne-au convins că soluţiile oferite dau rezultate! Sistemul educaţional durează, în prima fază, 21 de zile. Este perioada în care creierul nostru, plecând de la vechi obiceiuri, îşi reclădeşte nişte legături între sinapse pentru că la finalul celor 21 de zile, plecăm cu noi obiceiuri.” (Alexandru Chirilă, director general Profit Point)