De ce să investești la bursă în 2021?

Cu toții am fost interesați măcar o dată de educația financiară. Cel puțin,  așa relatează statisticile. 


Iar tu, cu siguranță,  ai auzit de sfaturi precum: ”Este bine să investești ceea ce economisești. Este bine să câștigi mai mult decât ce cheltuiești!”

Și uită-te acum la tine: ai o sumă de bani economisiți and...wow! Te gândești că trebuie să-i multiplici, nu? Trebuie să profiți de pe urma economisirii: ”Ok, am bani ECONOMISIȚI! Ce urmează acum?”

Fie că tocmai ai dat click pe un buton și ai ajuns pe această pagină, sau ai accesat  blogul Profit Point în mod special, noi îți oferim informații de educație financiară, plus multe motive pentru a investi pe bursă:

În primul rând, să începem cu principiile de bază de investiții și apoi să  trecem la chestiuni profesionale mai puțin discutate, dar totuși importante.

Investițiile în acțiuni

Acesta este cel mai simplu motiv pentru a investi și stă adesea la baza motivului pentru care investitorii cumpără acțiuni. Ți-ai făcut concluzii? Acum gândește-te la o investiție cu un randament de până la 10 la sută  pe an, pe termen lung. Dacă investești astăzi 10 000 USD și ai un randament de 7% pe an, îți vei transforma acei 10 000 USD în 20 000 USD în doar 10 ani!

Gandeste-te la asta!

Imaginează-ți că acum 10 ani ai depus 10 000 USD într-un cont. Ai investit banii în acțiuni, de exemplu și ai tranzacționat activ pe piață. OK,10 ani mai târziu calculează acum : cei 10.000 USD investiți inițial plus încă 10 000 USD câștigați din investiții. Cât câștigi?

Sau imaginează-ți un exemplu pe termen lung în care economisești cu râvnă și invetești pe termen lung. Cât ar face economiile tale de 10 mii USD pe an timp de 30 de ani? 10 mii anul ăsta, plus 10 mii USD la anul și tot așa timp de treizeci de ani! Matematic vorbind, vei  fi investit în total 300 000 USD în acțiuni de peste 30 de ani (adică 10 000 USD pe an x ​​30 de ani).  Mai mult, să zicem că obții aceleași randamente anuale medii pe care le-am folosit mai sus, 7% pe an. Așadar, ai investit în total 300 000 USD pe parcursul a 30 de ani și...ghici cât acumulezi în cont la finele celor 30 de ani?

Un fapt suprinzător este că această investiție de 10 000 USD pe an timp de 30 de ani ar valora acum peste un milion de dolari! 

Investind regulat, îți poți transforma cei 10 000 USD investiți pe an în mai mult de un milion de dolari pe parcursul a 30 de ani! Unde cei 300 000 USD din acel milion de dolari sunt banii pe care i-ai investit direct în fiecare an. Ceilalți 710 730 USD sunt banii pe care i-ai câștigat din investiții în acțiuni.


O investiție de 10 000 USD pe an este prea mult pentru tine? Accesează calculatorul nostru online și poți face simulări cu orice sumă iți dorești: calculator onlineIată cum ar arăta totul pe grafic:Barele albastre reflectă suma economisită și investită (economiile de 10 000 USD în fiecare an), iar barele gri arată profitul pe care l-ai câștigat pe bursă.


Ideea nu este numărul specific, întoarcerile sau orizonturile de timp. Toate acestea diferă foarte mult de la persoană la alta. Aspectul important este că investițiile pe bursă pot face ca banii să crească mult mai mult în timp. Și acesta este motivul #1 pentru care lumea investește în acțiuni.

Așadar, ce motive avem pentru a investi la bursă  în 2021?

Pentru că acțiunile cresc în valoare. 

Da, au existat și cazuri nefericite gen crize sau perioade de performanță proastă. Dar, în general, acțiunile au format un marș constant înainte, în toate timpurile. Să luăm ca exemplu indicele bursier S&P 500 (care include un grup de 500 de companii mari din SUA) din ianuarie 1928 până în iulie 2019. Și iată istoricul indicelui pe 90 de ani: 

Deși există o mulțime de urcări și coborâșuri de-a lungul drumului, piața a evoluat în general în sus. Și dacă ai cumpăra acțiuni și le-ai deținut timp de 30, 40 sau chiar 50 de ani, ai fi câștigat mulți bani. De fapt, doar un singur dolar investit în acțiunile companiilor mici (cunoscute sub numele small cap stocks) în 1926 ar valora astăzi aproape 40 000 de dolari!
Mulți oameni investesc în acțiuni pur și simplu pentru că șansele sunt în favoarea lor. Se spune că în timp, piața va crește și le va aduce profit.

Investițiile la bursă și dobânda compusă

Dobânda compusă este, de fapt, o formulă prin care dobânda unui depozit acumulată la finalul perioadei de 12 luni, este reinvestită alături de depozitul inițial pe o perioada de încă un an. În limbajul financiar, acest efect este cunoscut sub denumirea de "dobândă la dobândă" și reprezintă una din cele mai eficiente modalități de acumulare a profitului. 

Efectul dobânzii compuse se aplică cu succes și în cazul investitorilor care nu investesc doar în depozite, dar și în acțiuni sau obligațiuni, unde regula este aceeași: de a reinvesti profitul. Formula de calcul a dobânzii compuse este D=[P(1+i)n ] – P, unde: D = dobânda compusă, P = Principalul (valoarea depozitului), i = rata dobânzii și n = numărul de ani.

Am spus anterior că o investiție de 10 000 USD pe an, timp de 30 de ani cu un randament de 7% anual, îți poate aduce un profit de peste un milion de dolari.


Dar să analizăm o perspectivă și mai lungă pentru a vedea impactul dobânzii compuse.

Să presupunem că urmezi aceeași strategie (investind doar 10 000 USD pe an cu un randament de 7% pe an) timp de 60 de ani. Investiția ta de doar 10 000 de dolari ar ajunge la un profit de PESTE OPT MILIOANE DE DOLARI! 

Da, există suficiente motive pentru care investitorii o numesc adesea „magia dobânzii compuse”.

Concluzie:

Dacă începi să te educi financiar ACUM, să economisești constant și să investești inteligent, banii tăi se pot multiplica în moduri cu adevărat uimitoare în timp!
 

Vrei să ai mai mulți bani?

Iată ce poți face, în 7 + 1 pași simpli:

  1. Investește în educația ta
  2. Informează-te
  3. Fă-ți un plan
  4. Analizează-ți cheltuielile
  5. Economisește
  6. Multiplică-ți sursele de venit
  7. Investește
  8. Ajută-i și pe ceilalți

Ghidul tău în finanțe personale și money management. Economisește mai mult, investește inteligent, scapă de datorii!

Voting postare: 3

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate