Fii deştept cu banii tăi!

Cea mai simplă regulă a finanţelor personale este să cheltuieşti mai puţin decât câştigi. O să găseşti această regulă în toate cărţile sau materialele de educaţie financiară şi finanţe personale pe care le vei citi. Cheia fericirii este să îţi cheltui banii mai mult pe experienţe decât pe bunuri şi dacă cheltui banii pentru a-i face pe alţii fericiţi vei avea mai multă satisfacţie decât dacă ai cheltui banii pentru plăcerile proprii. Atitudinea ta faţă de bani contează foarte mult. Dacă vei fi optimist în legătură cu banii vei avea experienţe pozitive şi vei avea succes. Nu te gândi numai la bani, familia şi sănătatea sunt mai importante. Dacă scapi de grija banilor îţi vei putea face timp să te gândeşti şi la alte lucruri importante pentru tine precum cariera şi familia. Ţine cont de următoarele reguli din lumea banilor şi îţi vei uşura drumul către succes. Regula celor 20 de minute: atunci când vrei să cumperi ceva ce nu este o prioritate pentru tine, aşteaptă 20 de minute şi vezi dacă după acest interval de timp mai crezi că această achiziţie este una potrivită. Evită cumpărăturile impulsive. Aşteaptă 10 secunde pentru cumpărăturile de mică valoare, 20 de minute pentru cele de valoare medie şi 30 de zile pentru cele de mare valoare şi îţi vei îmbunătăţii considerabil situaţia financiară.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Regula lui 72: ştiai că dacă vrei să afli în cât timp ţi se vor dubla banii investiţi cunoscând rata dobânzii, nu trebuie decât să împarţi 72 la rata dobânzii şi vei afla numărul de ani în care suma se va dubla? Regula privind alocarea resurselor în portofoliu: Pentru a afla ponderea acţiunilor în portofoliu trebuie să scazi din 100 vârsta ta şi diferenţa reprezintă procentul din portofoliu care este recomandat să îl investeşti în acţiuni. Restul disponibilităţilor este bine să îl aloci altor investiţii precum obligaţiunile, bonurile de trezorerie, conturile de economii sau numerarul. De exemplu dacă ai 30 de ani poţi aloca 70% din valoarea portofoliului în acţiuni şi diferenţa în alte instrumente financiare. Cu cât înaintezi în vârstă ponderea activelor riscante în portofoliu ar trebui să scadă pentru ca şi toleranţa ta faţă de risc scade şi ar trebui să ai un portofoliu echilibrat adaptat vârstei şi profilului de investitor. Regula 50/30/20. Cheltuielile fixe nu ar trebui să fie mai mult de jumătate din totalul cheltuielilor. Cheltuielile fixe sunt reprezentate de ratele şi facturile lunare. Cheltuielile variabile, reprezentate de cheltuielile cu mâncarea şi alte bunuri consumabile sau servicii este bine să nu depăşească mai mult de 30% din totalul cheltuielilor, iar 20% este recomandat să reprezinte economiile alocate pentru îndeplinirea obiectivelor financiare. Un studiu recent arată ca 20% din cei mai bogaţi oameni deţin 80% din totalul banilor şi al resurselor din întreaga lume. Ceilalţi 80% din populaţie împart numai 20% din puterea, averea şi banii lumii.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

Articole asemănătoare

Secretele succesului celor mai bogați oameni

Secretele succesului celor mai bogați oameni

Succesul nu este destinația la care vei ajunge vreodată. Succesul este calitatea călătoriei tale. (Jeniffer James)Succesul nu înseamnă neap..
  •   5
  •   7
  •   2359
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate