INTERVIU: De vorbă cu Laura Stan, cursant Profit Point şi trader Optimum Invest

Tranzacţionarea Forex – încă un subiect tabu în România, asupra căruia sunt îndreptate numeroase critici. Ce facem, aşadar, cu discrepanţa dintre stilul de viaţă luxos şi succesul nelimitat pe care ni-l prezintă producţiile cinematografice şi relatările celor care au încercat să tranzacţioneze şi au pus eşecul pe seama unei mari înşelătorii regizate de cei care doresc să obţină profit de pe urma necunoscătorilor?

Clişeistic sau nu, adevărul este undeva la mijloc. Da, există acei brokeri agasanţi care promit îmbogăţire peste noapte cu efort minim, există persoane care aleg să creadă aceste promisiuni, dar mai există şi reversul medaliei – lipsa educaţiei financiare şi ignorarea importanţei acesteia. Crezi că ai şti să conduci bine o maşină dacă nu ai urma o şcoală de şoferi? Crezi că ai cum să faci o carieră din tranzacţionare dacă nu te educi mai întâi în acest sens? În ambele situaţii îţi rişti viaţa.

Diferenţa majoră între cele două este că, în cazul primei variante, nici măcar nu ai voie să urci la volan fără carnet, intrând sub incidenţa legii penale. Poate că ar trebui să se instituie obligativitatea propriei educări înainte de a începe să tranzacţionezi. Însă, momentan ţine doar de tine să faci asta.

Iar Laura Stan este una dintre persoanele care a înţeles acest lucru şi nu a vrut să rişte inutil, nu s-a lăsat influenţată de promisiunile speculatorilor, a vrut să descopere singură adevărul din spatele criticilor, privind trading-ul ca pe o oportunitate de business, o viitoare carieră de succes în care trebuie să investească muncă, timp şi dedicare, şi nu un joc de noroc unde singurul obiectiv îl constituie îmbogăţirea.

Laura a hotărât să împărtăşească experienţa ei şi drumul către meseria de trader, ce a început odată cu aplicarea la postul oferit de Optimum Invest, companie aflată în parteneriat cu Profit Point.

 

PP: Există păreri împărţite privind job-ul de trader – cum ai ajuns să fii interesat de un astfel de loc de muncă?

Laura Stan: Am fost la un interviu şi mi-a placut foarte mult descrierea job-ului de trader şi tot ceea ce îmi oferea acest job. Era exact ceea ce eu aveam nevoie.

 

PP: Posibilitatea de a colabora cu Optimum Invest nu prevedea obligatoriu şi urmarea cursurilor Profit Point, dar totuşi tu le-ai ales. De ce?

Laura Stan: Am înţeles încă de la început că urmarea cursurilor nu este obligatorie pentru a putea colabora pe viitor cu Optimum Invest, fiind un simplu parteneriat între firme, însă am ales să fac cursurile pentru a învăţa mai întâi să tranzacţionez şi pe urmă să pun în practică toate cunoştinţele. Era un domeniu nou şi am considerat că am nevoie de ajutor. Aşa că mai întâi am urmat training-ul gratis de iniţiere – ca să văd dacă chiar este ce vreau, şi după aceea m-am hotărât că se merită să continui şi m-am înscris la cursurile practice.

 

PP: Cum ţi s-a părut întreg procesul de educaţie financiară – greu sau uşor?

Laura Stan: Pe scurt, uşor şi foarte interesant.

 

PP: Ce ai apreciat cel mai mult în cadrul pregătirii tale cu specialiştii Profit Point? Ne poţi da un exemplu concret, care ţi-a rămas întipărit în minte?

Laura Stan: Mi-a plăcut foarte mult modul de predare, foarte uşor de învăţat, mai ales că am avut ceea ce voi numiţi un mentor personal, adică un specialist în trading care nu doar ne prezenta teoria, ci care răspundea practic, cu exemple la absolut orice întrebare aveam, indiferent cât de multe erau. Aici mi-am dat seama că trading-ul este o meserie în adevăratul sens al cuvântului şi trebuie să îi acorzi timp şi să te implici.

 

PP: Există diferenţe între ceea ce ai crezut că se va întâmpla, înainte de angajare, şi ce ai descoperit ulterior?

Laura Stan: Nu exista diferenţe. Ştiu că există voci care spun că este o înşelătorie – la urma urmei am citit şi eu anumite comentarii de pe forum-uri care puneau totul într-o lumină proastă. Dar mai ştiu şi că internetul este plin de informaţii incomplete sau pur şi simplu rău-intenţionate. Deosebirea este că, imediat ce am trecut simularea, am semnat contractul de colaborare cu Optimum Invest şi mi s-a restituit toată suma pe care am plătit-o pentru cursurile practice, eu nu am ţinut morţiş să mă laud cu asta online. Mi s-a părut ceva firesc şi era ceea ce mi se spusese că o să se întâmple. Şi, ca o paranteză, marea majoritate dintre noi încep să cocheteze cu ideea de trading când deja au un job – luarea altuia – destul de solicitant, nu e tocmai o veste care să încânte pe toată lumea. Şi la urma urmei aştepţi să vezi ce se întâmplă, cum decurg lucrurile, nu?

 

PP: În încheiere, din propria experienţă, care crezi sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze cineva care doreşte să devină trader?

Laura Stan: Să urmeze cursurile de trading la Profit Point şi acolo specialiştii îl vor învăţa tot ce are nevoie pentru a deveni un bun trader.

  [caption id="attachment_5306" align="aligncenter" width="630"]Laura stan Laura Stan, cursant Profit Point, trader Optimum Invest[/caption]
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!