Reinventează-ţi cariera!

Activitatea profesională este principala sursă de venit pentru majoritatea dintre noi. Pentru a avea stabilitate financiară trebuie să avem resurse financiare care să ne acopere nevoile. Dar pentru a ne atinge obiectivele financiare cele mai îndrăzneţe trebuie să ne gândim fie la scăderea cheltuielilor, fie la creşterea veniturilor sau la suplimentarea lor cu alte surse de venit. Ce faci atunci când nimic nu te motivează să mergi la muncă cu plăcere? Atunci când te-ai plafonat sau pur şi simplu vrei altceva? Cea mai bună alegere este să faci o schimbare! Schimbarea depinde doar de tine, de aceea atunci când nu-ţi mai place ceea ce faci trebuie să ai curajul să schimbi ceva. Schimbarea trebuie să înceapă cu tine pentru că este mai dificil să încerci să îi schimbi pe cei din jur. Dacă vei face tot ceea ce ai făcut până acum, vei obţine aceleaşi rezultate pe care le-ai obţinut şi până acum. Ca în orice domeniu o bună planificare te va ajuta să obţii rezultatele dorite. Deci, de unde începi? În primul rând trebuie să faci o analiză a situaţiei profesionale curente pentru a putea vedea unde te afli. O analiză SWOT este cea mai simplă şi eficientă modalitate de a avea imaginea de ansamblu. După ce ai făcut analiza SWOT trebuie să decizi dacă îţi place ceea ce faci, dacă contextul este cel potrivit pentru a continua sau trebuie să îţi cauţi alt partener, colaborator sau angajator. Dacă îţi dai seama că te îndrepţi în direcţia greşită şi că nu îţi place ceea ce faci, atunci ar trebui să iei în considerare o schimbare a carierei. Pentru mulţi schimbarea locului de munca sau a carierei poate fi o sursă de stres, dar depinde de tine cu ce ochi vrei să priveşti această nouă provocare. Dacă vei fi optimist şi încrezător în forţele proprii atunci rezultatele nu vor întârzia să apară.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
După ce ai stabilit în ce direcţie vrei să te îndrepţi, trebuie să îţi stabileşti obiectivele, unde vrei să ajungi, când şi cum. Încearcă atunci când îţi stabileşti obiectivele să fii optimist şi să formulezi obiective pozitive, acest lucru te va ajuta să îţi păstrezi motivaţia să le îndeplineşti. Pentru a afla ce îţi place, trebuie să te gândeşti care este activitatea profesională pe care ai putea să o desfăşori ore întregi fără să te simţi copleşit şi obosit. Care este cariera pe care ai vrea să o urmezi, încât să fii nerăbdător să începi următoarea zi de muncă pentru a face din nou ceea ce îţi place? O să îmi spui că aşa ceva nu există. Dă-mi voie să te contrazic. Există! Şi chiar tu poţi avea parte de această carieră dacă asta este ceea ce îţi doreşti. Şi tu poţi face carieră din pasiunea ta! Este foarte important să ai atât calităţile necesare pentru profesia pe care ai ales-o, cât şi talent. Talentul te va ajuta să îţi transformi slujba în carieră. Cariera ta poate începe chiar aici. Petreci mai mult de 50% din timpul de veghe muncind, de aceea ar fi bine să îţi placă ceea ce faci sau să faci ceea ce îţi place. Sau cum spunea Confucius: “Alege o meserie care îţi place şi nu va trebui să mai munceşti nici o zi în viaţa ta!” După ce ţi-ai stabilit obiectivele trebuie să stabileşti paşii pe care trebuie să îi parcurgi sau acţiunile pe care trebuie să le realizezi pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti. După ce ai stabilit aceste etape vei avea un plan, o strategie pe care trebuie să o urmezi pentru a fi sigur de reuşită. Nu uita: Un obiectiv fără un plan este doar o dorinţă! Dacă viaţa ta profesională va fi una de succes, atunci şi celelalte planuri din viaţa ta vor fi echilibrate. Începe schimbarea prin a învaţa despre ceea ce îţi place, aşa îţi poţi da seama ce vrei să faci cu viaţa ta profesională. Participă la cursuri de dezvoltare profesională. Alege cursurile care îţi plac şi care ar putea să îţi deschidă noi oportunităţi pentru a-ţi dezvolta cariera. Dacă urmezi un curs doar pentru că trebuie să îl adaugi în CV fără să fii motivat să participi la acel curs, atunci nu ai ales calea cea bună. Să participi la cursuri de dezvoltare personală şi profesională ar trebui să fie o preocupare continuă. Evoluţia profesională este un proces de dezvoltare continuu. Gândeşte-te la următorul curs la care vrei să participi ca la o experienţă nouă, din care ai numai de câştigat. Vei cunoaşte şi vei interacţiona cu persoane noi, vei învăţa lucruri noi, vei evada din cotidian şi cine ştie poate şi ceilalţi participanţi la curs vor avea de învăţat din experienţa ta profesională. În orice domeniu al vieţii tale îţi trebuie un plan, fie că este vorba de carieră, de achiziţia unei locuinţe, de studiile copiilor sau de perioada pensionării. Chiar şi atunci când vrei să pleci într-o vacanţă ai nevoie de un plan. Fă din cariera ta o aventură prin viaţa profesională pe care să o parcurgi cu plăcere şi de care să îţi aduci aminte cu satisfacţie şi entuziasm.

Educaţia înseamnă profit!

Pentru că investiţia care aduce cel mai mare profit este investiţia în propria educaţie!

 
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate