Lecția numărul 2: Cum schimbi cadranul banilor?

  În articolul Lecțiile tatălui bogat prezentam a doua lecție a tatălui bogat ca fiind schimbarea statutului din angajat sau liber profesionist în antreprenor sau investitor, pentru a putea deveni independent financiar. Acum a venit timpul să aflăm cum putem să facem această schimbare.   Mulți dintre noi suntem dependenți de siguranța pe care ne-o oferă un loc de muncă stabil și un salariu lunar fix. Dar astfel nu vom ajunge să ne îndeplinim visele pentru că nu vom deveni niciodată independenți financiar. Recomandarea tatălui bogat din cartea „Școala de afaceri pentru oamenii cărora le place să îi ajute pe alții” este să avem un job stabil, iar în timpul liber să încercăm să începem o afacere care încet, încet să devină principala noastră sursă de venit. Când vom realiza acest lucru vom putea renunța la job și vom putea trăi din propria afacere.
Urmăreşte-ne şi pe pagina de Facebook!
Opțiunile pentru propria afacere pot fi multiple, important este să o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine și care crezi că îți poate aduce independența financiară. Nu este ușor după 8 -10 de ore de muncă să ajungi acasă și să o iei de la capăt pentru alte câteva ore. Dar pentru a ajunge acolo unde îți dorești, trebuie să faci sacrificii. Trebuie să iei în considerare activități pe care le faci cu plăcere și la care ești talentat, pentru că astfel rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă vei face bani din ceea ce-ți place, nu o vei considera ca pe o muncă ci ca pe un hobby sau o pasiune care îți va aduce venituri și îți va deschide ușa spre libertatea financiară.   Este foarte important să ai un plan, să îl respecți și să fii tot timpul deschis la noi oportunități. Cel mai probabil nu te vei îmbogăți peste noapte, dar dacă vei face pași înceți dar siguri în direcția stabilită, vei începe să construiești ceea ce în viitor va fi cheia spre libertatea ta financiară. Trebuie să ai răbdare, chiar dacă rezultatele nu vor veni imediat și trebuie să fii hotărât să faci schimbări în viața ta.   Un salariu cu multe zerouri îți poate ușura drumul spre succesul financiar, dar nu acesta este scopul tău. Scopul tău este să nu mai muncești tu pentru banii pe care îi câștigi ci să creezi o afacere în care să muncească alții pentru tine și tu să obții un venit pasiv din această afacere. Cu cât ai un salariu mai mare cu atât îți vor crește și cheltuielile. Secretul succesului este să cheltui mai puțin decât câștigi și banii economisiți să îi folosești pentru a-ți începe propria afacere. Dacă poți să faci asta ești la un pas de reușită. Nu în ultimul rând, trebuie să investești în propria persoană și în dezvoltarea ta personală și profesională pentru a putea realiza ceea ce ți-ai planificat. Nu vei deține niciodată un activ mai valoros decât cunoștințele pe care le deții și le acumulezi, de aceea continuă să te perfecționezi pentru a fi din ce în ce mai bun.   Autor: Monica Mititelu (www.abcdarfinanciar.ro)
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia

x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!
În momentul accesării site-ului www.profitpoint.ro, se utilizeaza cookie pentru a vă oferi o navigare mai uşoară pe site .
Mai multe detalii despre cookie puteți găsi aici: Politica de confidențialitate